Folk bruger ofte alt for megen tid på at forsøge at finde det perfekte match mellem mad og vin. Det er kompliceret nok bare at vælge én flaske vin uden at skulle bekymre sig om den passer til den mad, man skal spise. Som ofte har du – uanset om du spiser ude eller hjemme – flere forskellige retter på bordet. Farven på vinen er ikke så vigtig, som hvordan den fylder i munden og det indtryk, den efterlader på din tunge. Hvis du spiser noget let mad som frisk mozzarella, gedeost, omelet, hvid fisk eller kylling, er det fornuftigt at drikke en delikat, let vin til som Vermentino, Chablis, Sauvignon Blanc eller en rosé eller en let rødvin Pinot Noir, Cinsault eller Beaujolais. Hvis du derimod spiser svinesteg, burger, tartar eller vildt, vil du nok foretrække en kraftfuld vin som en fyldig Grenache/Granache, Syrah/Shiraz eller Mourvédre/Mataro. Men hvad så, når du vil have et glas vin og ikke har planer om at lave et ekstravagant måltid? Men blot skal have en snack eller noget fastfood og gerne vil supplere det med et godt glas vin. Herunder har jeg oplistet 10 skæve kombinationer som faktisk matcher hinanden ret godt.

Røræg & Muscadet
En crispy, tør Muscadet med sine klassiske noter af æble, citrus og mineraler vil gøre det cremefulde og smagfulde røræg til en lækker middag, især hvis du steger æggemassen i smør.

Champagne & kartoffelchips
Tag en pose med dine yndlingschips og server et køligt glas Champagne til. Syren i Champagnen står i fin kontrast til de salte og fyldige chips, så boblerne og sprødheden nærmest eksploderer i munden.

Peanutbutter og marmelade & Sauvignon Blanc
De forfriskende grønne citrussmage i en Sauvignon Blanc kontrasterer den cremede jordnøddesmør, hvilket gør den mindre fed. De samme citrussmage fremhæver bærsmagen i din yndlingsmarmelade.

Popcorn & Chardonnay
Lav selv popcornene og tilsæt lidt smør af god kvalitet. Du vil bemærke at din Chardonnay har en nødeagtig smag, når du spiser popcornene, mens det varme smør komplimenterer vinens egen smøragtige smag.

Hotdog & Merlot
Kold øl er ikke den bedste drik til en klassisk hotdog med sennep – det er en Merlot. Det pikante sennep og det røgede kød suppleres af rødvinens tanniner, mens kirsebær og andre bærsmage kontrasterer hotdoggen på en fin måde.

Fiskefilet & Syrah/Shiraz
Den klassiske søde rød peber-agtige smagsprofil, som kendetegner Syrah/Shiraz, supplerer ganske fint den milde fiskesmag og står godt til en eventuelt medfølgende tatarsauce.

Kyllingeburger & Barbera
Italiensk Barberas undertoner af egetræ og søde bær supplerer fint en grillet kalkunburger uden at overbelaste hverken din burger eller din gane.

Macaroni and cheese & Riesling
En tør Rieslings søde syrlighed passer godt med de lidt fede, søde og kraftige smage, der er i retten.

Is & Rosé med bobler
De sprudlende bobler giver en fremragende kontrast til en lidt fyldig flødeis og Roséens sødme kan sammen med boblerne fint håndtere smagstilføjelser som hindbær, chokolade, pistacie eller nougat.

Chokoladekage & Cabernet Sauvignon
Den kraftige bærsmag i Cabernet Sauvignon passer ekstraordinært godt sammen med en chokoladekage – sødmen fra kagen blødgør vinens smag af eg og tobak. Hvis der er farin eller smør i kagen komplimentere det samtidig vinens dybe frugtighed.

Sådan! 10 praktiske og lækre kombinationer af mad og vin, som du kan prøve derhjemme når du skal slappe af med en god bog, være sammen med vennerne eller bare fordi du kan.