15 spanske specialiteter

15 spanske specialiteter

Det er efterhånden for lang tid siden jeg har været i Spanien. Covid 19 lukkede ned for de årlige besøg og dermed også for indtagelsen af autentisk...

læs mere
Croquetas de jamon

Croquetas de jamon

Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost,...

læs mere
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka er en nordafrikansk, vegetarisk ret, der kan varieres på utallige måder, men grundlæggende består den af en stærk tomatsauce...

læs mere
Pasta carbonara

Pasta carbonara

I bogen ’En middag i Rom’ bestræber Andreas Viestad sig på at præsentere den mest autentiske romerske carbonara med pecorino og guanciale, men den...

læs mere
Matrimonio med ansjoser

Matrimonio med ansjoser

Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der...

læs mere
Gedebov med rosmarin og hvidløg

Gedebov med rosmarin og hvidløg

Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden...

læs mere
Papas aliñás con melva

Papas aliñás con melva

Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige...

læs mere
Calamares a la romana

Calamares a la romana

Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig...

læs mere
Melon a La Chef del Mar

Melon a La Chef del Mar

Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El...

læs mere
Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole er en populær pastaret som spises over det meste af Italien. Muslingerne i retten er vongola verace eller...

læs mere
Tortilla española

Tortilla española

Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består...

læs mere
Blommechutney

Blommechutney

Blommechutney er lækkert tilbehør til modne oste, simreretter eller røget kød. Eller krydrede indiske retter. Opskriften er lidt ude af...

læs mere
Calamari med chimichurri

Calamari med chimichurri

Calamari med chimichurri er en gudespise. Calamari eller tiarmet blæksprutte er ikke noget, vi spiser så meget af i Danmark. Mange...

læs mere
Pizza a la Vino y Tapas

Pizza a la Vino y Tapas

Pizza er et fladbrød med en eller anden form for topping på. Den italienske variant er med tomatsauce, mozzarellaost og basilikum som...

læs mere
Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón...

læs mere
Langtidsstegt gedebov

Langtidsstegt gedebov

Langtidsstegt gedebov er en yderst delikat spise. Gedekød smager hverken af lam, kalv eller vildt, men er sin helt egen et eller andet sted i det...

læs mere
Traditionel tapas

Traditionel tapas

Tapas er for mig små retter med spanske ingredienser som lufttørret skinke, fåreost, oliven, mandler, skaldyr, fisk, kød, grøntsager – det hele...

læs mere
Moules marinières

Moules marinières

Vi har spist muslinger i Danmark, siden Ertebøllekulturen ved Limfjorden i stenalderen for omkring 5000 år siden. Dengang var skaldyr en...

læs mere