15 spanske specialiteter
Det er efterhånden for lang tid siden jeg har været i Spanien. Covid 19 lukkede ned for de årlige besøg og dermed også for indtagelsen af autentisk...
Cannelloni med ricotta og spinat
Cannelloni fik jeg for mange år siden, da vi holdt jul i Rom. Den 24. om aftenen var alt lukket bortset fra en amerikansk studenterbar, hvor de kun...
Croquetas de jamon
Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost,...
Shakshuka
Shakshuka er en nordafrikansk, vegetarisk ret, der kan varieres på utallige måder, men grundlæggende består den af en stærk tomatsauce...
Broccolisuppe med blåskimmelost
Broccolisuppe med blåskimmelost er en nem og velsmagende ret, som kan tilberedes på ganske kort tid. Blåskimmelosten både legerer suppen...
Pasta carbonara
Mezzi rigatoni alla carbonaraI bogen ’En middag i Rom’ bestræber Andreas Viestad sig på at præsentere den mest autentiske romerske...
Matrimonio med ansjoser
Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der...
Gedebov med rosmarin og hvidløg
Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden...
Papas aliñás con melva
Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige...
Calamares a la romana
Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig...
Melon a La Chef del Mar
Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El...
Linguine alle vongole
Linguine alle vongole er en populær pastaret som spises over det meste af Italien. Muslingerne i retten er vongola verace eller...
Tortilla española
Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består...
Pasta med spinat og pistacienødder
Hvis du vil time det hele rigtigt på den her ret, skal du begynde på saucen et par minutter efter at pastaen er kommet ned i det kogende...
Blommechutney
Blommechutney er lækkert tilbehør til modne oste, simreretter eller røget kød. Eller krydrede indiske retter. Opskriften er lidt ude af...
Calamari med chimichurri
Calamari med chimichurri er en gudespise. Calamari eller tiarmet blæksprutte er ikke noget, vi spiser så meget af i Danmark. Mange...
Salat med bønner, feta og græskarkerner
Salat med bønner, feta og græskarkærner passer perfekt til kylling, gedekød eller svinekød. Græskarkærnerne ristes med balsamico og...
Pizza a la Vino y Tapas
Pizza er et fladbrød med en eller anden form for topping på. Den italienske variant er med tomatsauce, mozzarellaost og basilikum som...
Pimientos de Padrón
Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón...
Langtidsstegt gedebov
Langtidsstegt gedebov er en yderst delikat spise. Gedekød smager hverken af lam, kalv eller vildt, men er sin helt egen et eller andet sted i det...
Jordskokker med æble og timian
Jordskokker med æble og timian er et spændende tilbehør til grillet fisk, lammekølle, -ryg eller grillet lammekød. Jordskokker er knudrede knolde,...
Østers, rødbedetatar og lam i hvidløgssauce
Østers er nærende, smager vidunderligt og er nemme at få fat i. Man kan hente dem selv ved Vadehavet, købe gode lineopdrættede østers fra Limfjorden...
Traditionel tapas
Tapas er for mig små retter med spanske ingredienser som lufttørret skinke, fåreost, oliven, mandler, skaldyr, fisk, kød, grøntsager – det hele...
Moules marinières
Vi har spist muslinger i Danmark, siden Ertebøllekulturen ved Limfjorden i stenalderen for omkring 5000 år siden. Dengang var skaldyr en...