Mejillones en escabeche
Escabeche er en olie/eddike-marinade, man oprindeligt lavede for at konservere fisk, kød eller grøntsager. Her passer den syrlige smag fra eddiken...
Calamares a la romana
Panerede og dybstegte blæksprutteringe kender de fleste, men ofte kommer de færdigpanerede fra en pose direkte fra frost og ned i fritureolie. Hvis...
Bacalao en salsa verde
5 fed hvidløg, 1 tsk. mel, ½ dl hvidvin, 2 dl fiskefond, persille, 100 g ærter, 6 grønne asparges, olivenolie, evt. 1 håndfuld venusmuslinger eller...
Rabo de toro
1 tyre- eller oksehale på 2-3 kg, hvedemel, 1 løg, 4 gulerødder, 1 porre, 5 fed hvidløg, 4 tomater, 1/2 kanelstang, 1 nellike, 5 peberkorn, 6 dl...
Paella marinera
300 g tiarmet blæksprutte, 500 g store rejer, 500 g blåmuslinger, 2 liter skaldyrsfond eller fiskefond, olivenolie, 2 tsk. chiliflager, 1 tsk. røget...
Lam med aubergine og rød peber
800 gr lammekød, 2 små auberginer , 1 rød peber, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 lille dåse tomatkoncentrat, 1 tsk sukker, ½ liter...
Albondigas
En klassisk tapa, som består af kødboller, der er stegt i olivenolie og derefter kogt kort tid i tomatsauce. 500 g hakket oksekød, 1 tsk. paprika, 1...
Cordero al chillindrón
En typisk vinter- eller forårsret fra Nordspanien. Der er mange variationer. Nogle steder bruger man ikke tomater, og andre steder bruger man en...
Abbacchio alla romana
Abbacchio alla romana eller romersk lam er en af de symbolske andenretter i Lazio-traditionen. En enkel opskrift, kendetegnet ved kødets mørhed og...
Pasta puttanesca
Pasta puttanesca betyder direkte oversat fra italiensk ”luderens pasta”. Den italienske klassiker stammer fra Napoli, og hvorfor den har fået det...
Cacio e pepe
En af de klassiske romerske pastaretter. Supersimpel med kun tre hovedingredienser. 250 gr spaghettoni (tyk spaghetti), 300 gr Pecorino Romano,...
Chipirones a la plancha
De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud...
Cornish pasty
Cornish pasty består af kød og grøntsager, der er indbagt i en butterdej. Det er en traditionel engelsk ret, som ofte blev bagt tidligt...
Grillet lam med orangeblomstvand
Grillet lam med orangeblomstvand stammer fra Marokko, som har et meget inspirerende og nuanceret køkken. Her er det lammekød fra køllen og rød...
Lammekølle med hvidløg og rosmarin
Lammekølle med hvidløg og rosmarin er et godt valg til en påskemiddag, hvor familien kommer på besøg. Køllen skal blot gnides med olivenolie og...
Melon a La Chef del Mar
Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El...
Pulpo en tempura
1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme, pankorasp, 1,5 dl isvand, 140 gr mel, 1 æggeblomme, 2 isterninger, solsikkeolie Først...
Lam med aubergine og rød peber
800 gr lammekød, 2 små auberginer , 1 rød peber, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 lille dåse tomatkoncentrat, 1 tsk sukker, ½ liter...
Dorade med picada
Dorade lever i Middelhavet i søgræs på sandet bund i dybder ned til ca. 30 meter, men man har også set dem helt ned til 150 meters dybde. Den kan...
Arroz verde
Olivenolie, 2 løg, 12 fed hvidløg, 1 liter fiskefond, 2 håndfuld frisk persille, salt, 400 gr paellaris eks. calesparra, 30 hjertemuslinger, 200 gr...
Croquetas de jamon
Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost,...
Papas aliñás con melva
Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige...
Matrimonio med ansjoser
Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der...
Calamares a la romana
Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig...