Shakshuka
Shakshuka er en nordafrikansk, vegetarisk ret, der kan varieres på utallige måder, men grundlæggende består den af en stærk tomatsauce...
Broccolisuppe med blåskimmelost
Broccolisuppe med blåskimmelost er en nem og velsmagende ret, som kan tilberedes på ganske kort tid. Blåskimmelosten både legerer suppen...
Risotto med svampe
Risotto med svampe og parmesan er en lækkerbisken, som kun kan laves med den rigtige type ris som arborio eller carnaroli. Den kan spises helt...
Pasta carbonara
I bogen ’En middag i Rom’ bestræber Andreas Viestad sig på at præsentere den mest autentiske romerske carbonara med pecorino og guanciale, men den...
Cannelloni med ricotta og spinat
Cannelloni fik jeg for mange år siden, da vi holdt jul i Rom. Den 24. om aftenen var alt lukket bortset fra en amerikansk studenterbar, hvor de kun...
Huevas a la flamenca
2 rødløg, 2 fed hvidløg, 100 gr serrano, 1 tsk paprika, tomatkoncentrat, 1 dåse flåede tomater, salt, peber, 200 gr chorizo, 2 bagte rød peber,...
Langtidsstegt gedebov
Langtidsstegt gedebov er en yderst delikat spise. Gedekød smager hverken af lam, kalv eller vildt, men er sin helt egen et eller andet sted i det...
Gedebov med rosmarin
Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden...
Suppe af selleri, kartoffel og porre
Selleri, kartoffel og porre passer rigtig godt sammen og det er en rigtig efterårssuppe. Man kan eventuelt give den en topping af stegt bacon eller...
Linguine alle vongole
Linguine alle vongole er en populær pastaret som spises over det meste af Italien. Muslingerne i retten er vongola verace eller...
Tortilla española
Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består...
Pasta med spinat og pistacienødder
Hvis du vil time det hele rigtigt på den her ret, skal du begynde på saucen et par minutter efter at pastaen er kommet ned i det kogende...
Blommechutney
Blommechutney er lækkert tilbehør til modne oste, simreretter eller røget kød. Eller krydrede indiske retter. Blommechutney holder sig længe, hvis...
Calamari med chimichurri
Calamari med chimichurri er en gudespise. Calamari eller tiarmet blæksprutte er ikke noget, vi spiser så meget af i Danmark. Mange...
Salat med bønner, feta og græskarkerner
Salat med bønner, feta og græskarkærner passer perfekt til kylling, gedekød eller svinekød. Græskarkærnerne ristes med balsamico og...
Pimientos de Padrón
Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón...
Jordskokker med æble og timian
Jordskokker med æble og timian er et spændende tilbehør til grillet fisk, lammekølle, -ryg eller grillet lammekød. Jordskokker er knudrede knolde,...
Moules marinières
Vi har spist muslinger i Danmark, siden Ertebøllekulturen ved Limfjorden i stenalderen for omkring 5000 år siden. Dengang var skaldyr en...
Jamon serrano og iberico
Verdens bedste lufttørrede skinke kommer fra Spanien. Ingen over og ingen ved siden af. Punktum. Spanierne producerer to typer af skinker. I...
Presa iberica
Presa ibérica. Sidste sommer fik Lene og jeg en tapa i en andalusisk bjergby, som var ret overvældende. Smukt anrettet og grillet til...
Tomatsalat med forårsløg
Tomatsalat med forårsløg er et lækkert tilbehør til lammekød eller blot som en selvstændig salat. Tomater skal være røde og faste i...
Langtidssimret oksegryde
Langtidssimret oksegryde er rigtig vintermad som fylder huset med vinunderlige dufte mens det står og simrer flere timer i ovnen. Retten her er nem...
Pinchos morunos
Pinchos morunos er en typisk spansk tapa, som i hvert fald er på menuen i Andalusien. Den fås både med svinekød og lammekød, men det eneste rigtige...
Cote de boeuf
Cote de boeuf eller bøffernes konge, som mange kalder den, er et stykke højreb på 5-7 cm tykkelse – den jeg lavede er fra Freygaard, og...