Gedebov med rosmarin

Gedebov med rosmarin

Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden...

læs mere
Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole er en populær pastaret som spises over det meste af Italien. Muslingerne i retten er vongola verace eller...

læs mere
Tortilla española

Tortilla española

Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består...

læs mere
Blommechutney

Blommechutney

Blommechutney er lækkert tilbehør til modne oste, simreretter eller røget kød. Eller krydrede indiske retter. Blommechutney holder sig længe, hvis...

læs mere
Calamari med chimichurri

Calamari med chimichurri

Calamari med chimichurri er en gudespise. Calamari eller tiarmet blæksprutte er ikke noget, vi spiser så meget af i Danmark. Mange...

læs mere
Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón...

læs mere
Moules marinières

Moules marinières

Vi har spist muslinger i Danmark, siden Ertebøllekulturen ved Limfjorden i stenalderen for omkring 5000 år siden. Dengang var skaldyr en...

læs mere
Jamon serrano og iberico

Jamon serrano og iberico

Verdens bedste lufttørrede skinke kommer fra Spanien. Ingen over og ingen ved siden af. Punktum. Spanierne producerer to typer af skinker. I...

læs mere
Presa iberica

Presa iberica

Presa ibérica. Sidste sommer fik Lene og jeg en tapa i en andalusisk bjergby, som var ret overvældende. Smukt anrettet og grillet til...

læs mere
Tomatsalat med forårsløg

Tomatsalat med forårsløg

Tomatsalat med forårsløg er et lækkert tilbehør til lammekød eller blot som en selvstændig salat. Tomater skal være røde og faste i...

læs mere
Langtidssimret oksegryde

Langtidssimret oksegryde

Langtidssimret oksegryde er rigtig vintermad som fylder huset med vinunderlige dufte mens det står og simrer flere timer i ovnen. Retten her er nem...

læs mere
Pinchos morunos

Pinchos morunos

Pinchos morunos er en typisk spansk tapa, som i hvert fald er på menuen i Andalusien. Den fås både med svinekød og lammekød, men det eneste rigtige...

læs mere
Cote de boeuf

Cote de boeuf

Cote de boeuf eller bøffernes konge, som mange kalder den, er et stykke højreb på 5-7 cm tykkelse – den jeg lavede er fra Freygaard, og...

læs mere
Spanske lammespid

Spanske lammespid

Kært barn har mange navne, siger man, og der findes en grøntsag, som egentlig er et bær, der hedder squash, courgette eller zucchini (på...

læs mere
Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich med syltede rødkål og agurker er en klassiker, der smager afsindig godt, hvis alle ingredienserne er af god...

læs mere
Porchetta

Porchetta

Porchetta er en langtidsstegt rullesteg lavet på et stykke fra svineslaget. Om det bliver en ”fed” oplevelse afhænger helt og holdent af svinets...

læs mere
Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter kan være lækkert. Jeg har altid elsket hindbærsnitter, men ofte er de for tørre eller smager af for lidt, når man køber...

læs mere