fbpx

Blommechutney er lækkert tilbehør til modne oste, simreretter eller røget kød. Eller krydrede indiske retter. Opskriften er lidt ude af sæson, men jeg har haft den og fotoet liggende siden sidste sensommer, hvor jeg høstede blommer og lavede chutney. Blommechutney holder sig længe hvis, den kommes i et skoldet sylteglas og køler lidt af. Luk derefter låget fast, og stil det et mørkt sted i køleskabet. 

Blommechutney

Ret: Tilbehør

Ingredienser

500 gr blommer, 2 rød chili, 1/2 dl æbleeddike, 2 små rødløg, 200 gr rørsukker, 2 stjerneanis, 1/2 vaniljestang, salt og peber

    Sådan gør du

    • Halver blommerne og kasser stenene. Skær rødløgene i små både. Hak chili fint. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og bland det med sukkeret. kom alle ingrediense i en bradepande og vend det rundt.
      Bag det ved 200 grader i ca 20 minutter. Rør i det et par gange undervejs. Smag den til undervejs og tilsæt evt. mere æbleeddike eller sukker. Hvis den bliver for tynd kan den jævnes med maizena.
      Tag chutneyen ud og fjern stjerneanis. Hæld den på skoldede sylteglas og luk stramt når det er kølet lidt af. Opbevar på køl. Det holder op til et halvt år og et par uger efter det har været åbnet.