De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud til Atlanterhavet på Costa de la Luz.
500 g baby-calamari, 3 fed hvidløg, 1 håndfuld persille, 1 citron, olivenolie, salt
Finthak hvidløg og persille, og skær citronen ud i både.
Rengør sprutterne, og ryst så meget vand af dem som muligt. Læg dem på en tør, varm pande, og damp den resterende væske væk. Tilsæt olivenolie, og vend dem rundt. Når de begynder at tage farve, tilsættes hvidløg, og du skruer lidt ned for varmen. Pres gerne sprutterne let mod panden, hvis det er nødvendigt for, at de får lidt farve.
Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie og persillen. Tag sprutterne af varmen, når persillen begynder at blive lidt crispy. Læg dem i et fad, sprinkl med lidt god olivenolie og flagesalt, og server sammen med citronen.