Topkarakterer til en forførende og delikat rødvin, der er skabt i et samarbejde mellem to innovative vinmagere. Franske Antony Terryn driver vingården Dominio del Bendito i Toro, hvor han laver moderne, kraftfulde rødvine med masser af fad og koncentreret frugt. José Manuel Beneitez driver sammen med sin hustru Lilliana vingården El Hato y el Garabato, der ligger i det relativt ukendte spanske vinområde DO Arribes i den nordlige del af provinsen Salamanca. Her laves der naturlige vine fra små vinmarker.

José Manuel Beneitez har fået en del af sin vinuddannelse hos Anthony Terrin, og på det seneste er de to begyndt at arbejde sammen om et fælles projekt – rødvinen Tierra Prometida, der direkte oversat betyder Det forjættede land. Mesteren og lærlingen forsøger sammen at skabe en vin, der smager af det terroir, vinstokkene gror i. Og det må man sige er lykkedes godt.

Tierra Prometida produceres på druer, der vokser i 700 meters højde. På marken er der både Juan Garcia, Brunal og Garnacha og vinmagerne tilføjer Syrah. Jorden består af sand, granit og kvarts. Der høstes nænsomt af to omgange, og druerne sorteres igen på vineriet. Herefter er gæringen spontan med vildgær i rustfri ståltanke, og vinen modnes 10 måneder i franske barriques. I flasken er der ca. 25 procent af hver druesort. Der er blot produceret 2500 flasker. Rødvinen dufter først en anelse reduktivt, men derefter aner man noget ’kalket’ eller mineralsk. Vinen har fine tanniner, en god og behagelig syre og smagsnuancer af røde kirsebær og ribs – der er en lethed i bærnoterne. Der er også noter af tørrede figner og lakrids. Den folder sig fornemt ud i munden, forfører en og smager bare sindssygt godt. Det er en spændstig og viril rødvin. Topklasse! Mon ikke der er sat et vineventyr i gang her. Tierra Prometida holder kun 12,8 procent alkohol og bør serveres afkølet ved 12-14 grader.

★★★★★★
Tierra Prometida, Antony Terryn & Jose Manuel Beneitez, 2021, Arribes
Koster 185 kroner hos @hvaddrikkermantil