Gambas al ajillo – rejer med hvidløg – er en tapa bestående af rejer, hvidløg, olivenolie og lidt chili eller paprika, og den går rigtig godt sammen med friskbagt brød og et glas Albariño hvidvin. Det er klassisk tapa som kan fås på enhver tapasbar i Andalusien. Men den er også nem at lave selv. Det kan være svært at købe store rejer af god kvalitet, så man kan i stedet bruge pillede tigerrejer. Hvis du har en spansk cazuela, som er en keramikskål, der er glaseret indeni, og både kan gå i ovnen og på kogepladen, så er den perfekt til både at tilberede retten og og servere den i. Eller du kan lave retten i en lille støbejernspande som på billedet her.

Gambas al ajillo

1 pose rå tigerrejer, 10 fed hvidløg, 2 dl olivenolie, salt, 1 tsk tørret chili eller paprika, evt. 1 håndfuld frisk persille, 1/4 lime

Pil rejerne og fjern tarmen. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Kom olivenolie og hvidløg i en cazuela, drys lidt chili over og varm det op – enten på kogepladen eller i ovnen. Når hvidløgsfeddene begynder at få farve, tilsætter du rejerne og lidt salt, og giver retten 2 minutter mere. Tag retten ud og dryp lidt limesaft henover. Anret eventuelt med finthakket persille og server den rygende varm.