fbpx

Lammekølle med hvidløg og rosmarin  er et godt valg til en påskemiddag, hvor familien kommer på besøg. Køllen skal blot gnides med olivenolie og tilføres krydderier og så ind i ovnen i en god times tid. Du begynder med at brune den i ovnen ved stærk varme, derefter skruer man ned og lader den stege stille og roligt til centrumstemperaturen er passende. På den måde bliver kødet lækkert og saftigt. Dertil katalanske kartofler og tomatsalatsalat.

Lammekølle med rosmarin og hvidløg

Ret: Lam

Ingredienser

1 lammekølle, 4-5 fed hvidløg, 1 citron, frisk rosmarin, salt, peber

  Sådan gør du

  • Med en spids kniv stikker du fine huller ind i køllen og stikker hvidløgsstykker og rosmarinkviste ind i dem. Derefter gnides med lidt citronsaft og de friske krydderurter. Køllen lægges på ovnristen i bradepanden og brunes i et kvarter ved 225 grader. Derefter skrues ned til 175 grader. Kødet steges færdigt i cirka halvanden time alt efter størrelse.
   Brug stegetermometer. Viser det 70 grader, er køllen rosastegt, 75 grader gennemstegt. Lad lammekøllen hvile 15 minutter inden servering.
  Har du prøvet den her opskrift?Nævn @vinoytapas eller tag #vinoytapas!

  patatas bravas

  Katalanske kartofler

  Ret: Tapas, Tilbehør

  Ingredienser

  1 kg. små kartofler, olivenolie, salt

   Sådan gør du

   • Skræl kartoflerne og skær evt top og bund fra. Skær dem i regelmæssige og nogenlunde lige store stykker, eller del dem blot i to. Tør dem i et rent viskestykke. Steg kartoflerne på de to skæreflader i rigeligt olivenolie. Jo mere olie på panden, jo mindre suger kartoflerne. Steg dem gyldne, tag dem op, læg på fedtsugende papir og hold dem varme. Gentag stegeprocessen mindst en gang mere. Jo flere gange, jo bedre bliver kartoflerne.
   Har du prøvet den her opskrift?Nævn @vinoytapas eller tag #vinoytapas!

   Tomatsalat med peanuts

   Tomatsalat med peanuts

   Ret: Tilbehør

   Ingredienser

   6 tomater, 2 spsk tørrede tomater, 1 rødløg, 1 håndfuld saltede peanuts, 15 gr smør, 2 spsk hvidvinseddike, 1 spsk sukker, 1 tsk dijonsennep, salt, peber

    Sådan gør du

    • Rist de saltede peanuts i en lille klat smør på panden til de tager farve og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Skær tomater i skiver, hak de tørrede tomater og rødløg i fine tern. Bland det sammen. Miks en dressing af vineddike, sennep og sukker og smag til med salt og peber. Anret salaten i en flad skål og dryp dressingen over. Pynt med de smørristede peanuts.
    Har du prøvet den her opskrift?Nævn @vinoytapas eller tag #vinoytapas!