fbpx

Langtidssimret oksegryde er rigtig vintermad som fylder huset med vinunderlige dufte mens det står og simrer flere timer i ovnen. Retten her er nem at lave og man kan bruge forskellige grøntsager sammen med kødet alt efter hvad man har i sine gemmer. Her har jeg brugt gulerødder, bladseller og champignon. Man kan også supplere med kartofler og så har man en onepot middag der kan spises som den er eller serveres med brød til. Jeg valgte at servere basmatiris til.

Langtidssimret oksegryde

1 kg oksekød i tern, fx bov eller klump, olivenolie, 1/2 liter bouillon, 1 glas rødvin, 3 rødløg, 2 fed hvidløg, 2 spsk. koncentreret tomatpuré, 2 tsk. Balsamico, 1 tsk. Worcestershiresauce. 1 tsk. Sukker, 1 ds flåede tomater, 2 laurbærblade, 1 tsk. tørret timian, 1 tsk tørret rosmarin, 2 stilke bladselleri, 3 gulerødder, 1 bakke champignon, salt, peber, 1 håndfuld kruspersille

Dup kødet tørt med køkkenrulle, skær det i tern og krydr med salt og peber. Brun ad flere omgange i olivenolie i en stegpande. Sæt til side. Hak løg og hvidløg og svits det med lidt salt i stegesoen i cirka 5 minutter. Tilsæt tomatpuré, balsamico og worcestershiresauce. Rør godt rundt så tomatpureen brænder lidt af og kom rødvin og derefter tomaterne i. Tilsæt kødet, laurbærblade, sukker og krydderurter. Vend det hele godt rundt. Sæt stegesoen i en 175 grader ovn. Lad det simre en time, inden grøntsagerne tilsættes. Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og skær bladselleri i små skiver. Kom dem ned i stegesoen, vend indholdet godt rundt, læg låg på igen og lad det hele simre endnu en time eller indtil kødet er helt mørt. Smag til med salt og peber.

Server oksegryden med ris til.