Gadedrengen Gordon Ramsey er ofte rå og grov i munden, men kan være blid og poetisk når han laver mad. Hans gastronomiske rødder er i det italienske køkken, hvilket man ikke bliver i tvivl om, når man nærstuderer hans kogebøger. Jeg kan ikke huske, hvor den her opskrift er fra, men med pastaplader, parmesan, olivenolie, hvidløg er det umiskendeligt inspireret af støvlelandet. Fordi jeg selv er hispano loco – vild med spanien – har jeg tilladt mig at udskifte parmaskinken med god en spansk serrano.

4 friske lasagneplader, 4 spsk. cremefraiche, 2 æggeblommer, friskrevet parmesan, olivenolie, 2 løg, 2 fed hvidløg, 2 håndfulde cherrytomater, serranoskinke

Steg finthakket løg og hvidløg på panden i lidt olivenolie – efter nogle minutter tilsætter du halverede tomater. Steg lige indtil tomaterne begynder at falde fra hinanden. Læg pastapladerne på en bageplade (brug bagepapir). De kan evt. skæres diagonalt, så du får en trekantet form. Rør æggeblommer og lidt cremefraiche sammen og pensel det på pastapladerne. Fordel et fint lag parmesan henover og grill dem i ovnen til de er gyldne og begynder at boble op. Anret på en tallerken til hver: først en skive skinke, dernæst tomatblanding og en pastaplade. Gentag og slut med en pastaplade. Stænk lidt god olivenolie henover.