300 g tiarmet blæksprutte, 500 g store rejer, 500 g blåmuslinger, 2 liter skaldyrsfond eller fiskefond, olivenolie, 2 tsk. chiliflager, 1 tsk. røget paprika, 1 knsp. safran, 8 fed hvidløg, 2 tomater, 500 g paella-ris, salt

Kom fond og safran i en gryde på lav varme, og rør det sammen. Riv tomaterne på rivejernet, og sæt tomatmassen til side. Lad fonden stå på lav varme, indtil du skal bruge det.

Kom din paellapande på middel varme, og steg rejerne et par minutter på hver side, og sæt dem til side. Rens blæksprutterne, skær dem i mindre stykker, og steg dem cirka 5 minutter i olivenolien. Kom salt på. Tilsæt hakkede hvidløg, tomatmassen, paprika og chiliflager. Giv det to minutter, hvor du rører rundt. Kom risen i, og rør godt rundt, så risen optager olie, tomat og alle smagene.

Tilsæt derefter forsigtigt fond til panden, mens du rører i det, så risen fordeles jævnt. Smag på saften, og juster med salt, hvis det er nødvendigt.

Lad paellaen simre ved høj varme i 10 minutter og dernæst fem minutter ved middel varme, uden du rører i det. Kom rejerne samt rengjorte muslinger på. Lad det simre i 4-5 minutter, hvorefter du tager panden af varmen og lader retten hvile i fem minutter, inden du serverer den.