Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca betyder direkte oversat fra italiensk ”luderens pasta”. Den italienske klassiker stammer fra Napoli, og hvorfor den har fået det interessante...

Cacio e pepe

Cacio e pepe

En af de klassiske romerske pastaretter. Supersimpel med kun tre hovedingredienser. 250 gr spaghettoni (tyk spaghetti), 300 gr Pecorino Romano, salt, peber,...

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Risotto med svampe og parmesan er en lækkerbisken, som kun kan laves med den rigtige type ris som arborio eller carnaroli. Den kan spises helt enkelt som den...

Pasta carbonara

Pasta carbonara

I bogen ’En middag i Rom’ bestræber Andreas Viestad sig på at præsentere den mest autentiske romerske carbonara med pecorino og guanciale, men den opmærksomme...

Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni fik jeg for mange år siden, da vi holdt jul i Rom. Den 24. om aftenen var alt lukket bortset fra en amerikansk studenterbar, hvor de kun serverede...

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

Linguine alle vongole er en populær pastaret som spises over det meste af Italien. Muslingerne i retten er vongola verace eller venusmuslinger men...

Pasta med spinat og pistacienødder

Pasta med spinat og pistacienødder

Hvis du vil time det hele rigtigt på den her ret, skal du begynde på saucen et par minutter efter at pastaen er kommet ned i det kogende vand....