Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón er en by og en kommune i Galicien i det nordvestlige hjørne af Spanien. Det er her langs floderne Ulla og Sar og i en stribe drivhuse, at der dyrkes flest eksemplarer af den grønne aflange perberfrugt, der høstes, når de er omkring 5-6 cm lange. Men i dag dyrkes Padrón peberfrugterne også i Andalusien, Marokko, USA og Mexico. Peberfrugten er aflang og er mild i smagen, hvis den høstes, inden den bliver for stor. Større eksemplarer kan blive ret stærke, og der kan være enkelte af de mindre, der er stærke, men stort set aldrig så stærke, at man ikke kan spise dem. Man kan ikke se på dem, om de er milde eller stærke. I rå form er de bitre, men når de er grillede eller stegte og drysset med salt giver kombinationen af bitterheden, der nu er dæmpet, og den sødme stegningen fremkalder, sammen med saltet, en ren gudespise. Det er ikke nemt at købe pimientos de padrón i Danmark, men ind imellem kan de findes i SuperBrugsen, Kvickly og Meny.

Pimientos de Padrón

30 padrón peberfrugter, olivenolie, flagesalt

Varm olivenolien op til rygepunktet eller vend peberfrugterne i olivenolie og grill dem på en grillpande eller havegrillen på alle sider nogle minutter, til de er sprøde, og overfladen begynder at krakelere. Derefter lægger du dem på et fad, drypper med en topklasse olivenolie og drysser rigeligt med flagesalt henover. Server som en tapas, hvor man spiser dem med fingrene og drikker en kølig hvidvin til.