1 tyre- eller oksehale på 2-3 kg, hvedemel, 1 løg, 4 gulerødder, 1 porre, 5 fed hvidløg, 4 tomater, 1/2 kanelstang, 1 nellike, 5 peberkorn, 6 dl rødvin, 2 laurbærblade, frisk rosmarin, salt
Skær oksehalen i mindre stykker, og fjern evt. overskydende fedt på dem. Drys dem med salt. Vend stykkerne i hvedemel, så de er dækkede på alle sider, og steg dem efterfølgende i olivenolie i en gryde. Brun dem på alle sider, tag dem op, og sæt til side.
Skræl grøntsagerne, og pil hvidløget. Skær dem diagonalt i 2-3 cm-stykker. Kom grøntsagerne i samme gryde, og steg dem i olivenolie. Giv dem 10-12 minutter, til de er blevet mørke i farven. Riv tomaterne på et rivejern, så du ikke får skindet med, og kom tomatkødet i gryden sammen med peberkorn, kanelstang og nellike.
Giv det nogle minutter, inden du kommer oksehalerne tilbage i gryden og rører godt rundt. Kom rødvinen ved, og lad det koge lidt ind til ca. den halve mængde væske. Tilsæt kanelstangen og lidt frisk rosmarin samt 2 liter vand. Læg et låg på gryden, og lad det simre 4 timer på komfuret, eller sæt gryden i ovnen ved 160 grader i lige så lang tid.
Server som tapa i små skåle sammen med surdejsbrød.