Salat med bønner, feta og græskarkærner passer perfekt til kylling, gedekød eller svinekød. Græskarkærnerne ristes med balsamico og sammen med tomat-tapenaden giver det en dybde i smagen i den nærende salat, der også er fuld af bønner og feta. Salaten er faktisk så fyldig, at den kan spises som en selvstændig ret med godt brød til.
Salat med bønner, feta og græskarkærner
200 gram sorte bønner (dåsebønner af god kvalitet), 200 gram haricot verts, 150 gram græsk gedefeta, granatæblekerner, 1 håndfuld persille, salt, 2 dl græskarkerner, 1 dl sort balsamico
Tomattapenade: 5 soltørrede tomater i olie, 1 tsk dijonsennep, 1 spsk hvidvinseddike, 1 dl olivenolie, salt og peber
Skyl de sorte bønner i koldt vand. Skær enderne af harcot verts, og blancher dem i i kogende vand med salt i 3-4 minutter. Tag dem op og læg dem i isvand, så kogningenstopper og de bevarer sprødheden. Hak persillen groft. Rist græskarkernerne på en tør pande 4-5 minutter, til de begynder at tage farve. Tag panden af varmen og hæld basamico over, mens du rører rundt, til balsamicoen erfordampet. Læg græskarkerne på fedtsugende papir og køl dem ned.
Vend haricot verts, de sorte bønner og persillen med dressingen. Tapenaden laver du ved at blende ingredienserne godt. Smag den til med salt og peber. Top bønner og noget af persillen op på en flad skål/tallerken. Bræk fetaen i mindre stykker og anret det sammen med græskarkerner og granatæblekerner og det sidste persilleovenpå bønnerne.