Selleri, kartoffel og porre passer rigtig godt sammen og det er en rigtig efterårssuppe. Man kan eventuelt give den en topping af stegt bacon eller stegt jamon serrano hvis man savner noget animalsk. Men suppen en smagfuld i sig selv.
1 lille knoldselleri, 2 porrer med top, 3 mellemstore kartofler, 2 fed hvidløg, 1 tsk stødt koriander, frisk timian, 2 laurbærblade, olivenolie, salt, peber
Skræl knoldselleri og kartofler og skær dem i tern. Skær porrerne i skiver. Brug så meget af den grønne top som muligt, og vask dem grundigt. Sauter porrer, kartofler og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt selleri, koriander, vand, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, skru ned for varmen, og lad suppen simre i 30 minutter.
Fjern timiankviste og laurbærblade, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber, og server med frisk persille som topping og brød til.