tapas – klassiske spanske opskrifter

299,95 kr.

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Danskerne har taget traditionen med at spise tapas til sig. Mange  af os har stået ved en bar i Andalusien og spist de lækreste, farverige og smagfulde små retter og drukket en kold fadøl eller et glas vin til. Tapas er små serveringer, men det er også en kultur og en livsstil, der er umiskendelig spansk.

Tapas varierer fra region til region. I Baskerlandet betegnes tapas som pintxos og er fingermad bestående af brød med noget lækkert ovenpå, og det hele holdes sammen af en tandstikker. Andre steder i Spanien kaldes brød med noget ovenpå, men uden tandstikkeren, for montaditos.

Men uanset om de kaldes tapas, pintxos eller montaditos, så er det den uformelle måde, de serveres og spises på, der gør de her små bidder synonyme med en afslappet og positiv atmosfære omkring det at spise og drikke. Og spanierne har udvidet konceptet med de små retter, så det både er en social begivenhed og en gastronomisk kunstform.

For ikke at udvande begrebet helt i en dansk kontekst mener Per H. Jacobsen, det er vigtigt, at man holder sig til spanske retter og bygger videre på dem, når man kalder noget tapas. At lægge vindruer, trestjernet salami, fransk paté, italiensk bresaola og græsk fetaost på en træplade kan smage fint, men det har ikke meget med tapas at gøre og er efter forfatterens mening ikke at tage tapaskulturen alvorligt.

Denne bog indeholder 100 opskrifter på klassiske spanske tapasretter. Udover opskrifter og fotos indeholder bogen en række historier om tapaskultur, spansk vin, verdens bedste skinke, sherry og meget mere.