fbpx
Vinen modnes i store granitæg

Vinen modnes i store granitæg

Vinproducenterne søger i stigende grad tilbage til gamle metoder, når de skal lagre/modne deres vin. Det gælder især brugen af lerkrukker eller amforaer, som har været anvendt siden antikken. Eller de georgiske qvevrier, som også er lerkukker, der er...

Er der spansk vin i din Côtes du Rhône?

Er der spansk vin i din Côtes du Rhône?

Der er rigtig mange penge i vin og derfor oplever vi i disse år et stigende antal sager, hvor vin bliver svindlet og forfalsket. Jævn fransk bordvin får nye etiketter på og sælges som Bourgogne. Billig italiensk landvin tappes om og sælges som Brunello...

Når ildfluer plukker vin

Når ildfluer plukker vin

På det tidspunkt af natten, hvor de fleste af os ligger i en dyb søvn, kan man høre sagte sang mellem de andalusiske vinstokkene. En sang der følger den rytmiske lyd af sakse, der klipper vinklaser fri fra stokkene. En af vinplukkerne synger stille, som om hun er lidt...

10 skæve match mellem vin og mad

10 skæve match mellem vin og mad

Folk bruger ofte alt for megen tid på at forsøge at finde det perfekte match mellem mad og vin. Det er kompliceret nok bare at vælge én flaske vin uden at skulle bekymre sig om den passer til den mad, man skal spise. Som ofte har du – uanset om du spiser...

Champagne fra Alexandre Bonnet

Champagne fra Alexandre Bonnet

Champagne er vin med kulsyre i. Så enkelt er det. Eller … Nej, de vil blive stærkt fornærmede i Champagne, hvis man siger det. At lave en god Champagne er nemlig en kompliceret proces. Den kommer jeg tilbage til lidt senere. Jeg har været til en...

Værd at vide om spansk vin

Værd at vide om spansk vin

1) I Spanien er der fem vinklassifikationer: Denominacion de Origen Calificada D.O.C. Der findes kun to områder med denne allerhøjeste klassifikation – Rioja og Priorat. Denominacion de Origen D.O. Der er ca. 70 DO'er i Spanien, og de dækker over de fleste...

Vin til lammekød

Vin til lammekød

Vin til lammekød er en gammel historie. Påsken og det at spise lammekød er på forskellig vis koblet sammen. Det er både relateret til historien om Jesus og til tiden før kristendommen. Jøderne spiste lam for at fejre, at de i sin tid blev udfriet fra...

Den spanske vinrevolution

Den spanske vinrevolution

Den spanske vinrevolution har aldrig nået samme berømmelse som det spanske køkken. Internationale kokke som Juan Mari Arzak, Raymond Oliver and Paul Bocuse lancerede i 1976 ”Det Nye Baskiske Køkken” og det blev startskuddet til en revolution af hele det...

Sanlúcar de Barrameda

Sanlúcar de Barrameda

Sanlúcar de Barrameda er en rigtig andalusisk by, der ligger i den såkaldte sherrytrekant sammen med byerne Jerez og Cadiz. Det er kun inden for denne trekant, at man må producere sherry. Sanlúcar ligger i regionen Cadiz ud til Atlanterhavet, lige der hvor floden...

Bodegas Ribas, Mallorca

Bodegas Ribas, Mallorca

Bodegas Ribas. Det er et must at besøge en vingård, hvis man kan lide vin og holder ferie i en vinproducerende land. Jeg har været på Mallorca og besluttede mig for at besøge øens ældste – og Spaniens tredjeældste – vingård, der blev opført i 1711 af Pedro Ribas de...

Vino y Tapas

Denne blog handler om vin og mad, som jeg elsker at spise og drikke. Som navnet antyder er jeg hispano loco – vild med Spanien. Så inspirationen derfra er stor. Til gengæld vil jeg love, at jeg aldrig bruger ord som detox, sund eller fedtfattig.

Facebook