Cannelloni fik jeg for mange år siden, da vi holdt jul i Rom. Den 24. om aftenen var alt lukket bortset fra en amerikansk studenterbar, hvor de kun serverede én ret – cannelloni. Dengang var det med bechamelsauce i stedet for tomatsauce men ellers stort set samme ret. 

Canelloni med ricotta og spinat

500 g spinat, 2 fed hvidløg, 1 citron, 500 gr ricotta, 150 gr parmesan, 3 æg, olivenolie, 1 tsk muskatnød, salt og peber, 300 gr cannellonirør, tomatsauce

Lav en tomatsauce af 1 rødløg, 2 fed hvidløg, 2 ds flåede tomater, lidt balsamico, lidt sukker, 1 glas vin, salt og giv det god tid i gryden. Jo længere jo bedre – mindst en halv time.

Steg hvidløget let i olivenolie og tilsæt spinat. Lad det falde sammen og bland med ricotta og revet citronskal. Vend det med parmesan, æg, olivenolie, muskatnød, salt og peber. Rør det godt sammen og kom det i en sprøjtepose. Klip et passende hul i posen.

Læg et lag tomatsauce i bunden af et ovnfast fad og drys lidt parmesan hen over. Fyld cannellonirørene og læg dem i et lag. Kom tomatsauce henover og drys med lidt parmesan. Top med frisk mozzarella og bag det i ovnen 25-30 minutter ved 200 grader.