Abbacchio alla romana

Abbacchio alla romana

Abbacchio alla romana eller romersk lam er en af ​​de symbolske andenretter i Lazio-traditionen. En enkel opskrift, kendetegnet ved kødets mørhed og...

læs mere
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca betyder direkte oversat fra italiensk ”luderens pasta”. Den italienske klassiker stammer fra Napoli, og hvorfor den har fået det...

læs mere
Cacio e pepe

Cacio e pepe

En af de klassiske romerske pastaretter. Supersimpel med kun tre hovedingredienser. 250 gr spaghettoni (tyk spaghetti), 300 gr Pecorino Romano,...

læs mere
Chipirones a la plancha

Chipirones a la plancha

De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud...

læs mere
Cornish pasty

Cornish pasty

Cornish pasty består af kød og grøntsager, der er indbagt i en butterdej. Det er en traditionel engelsk ret, som ofte blev bagt tidligt...

læs mere
Melon a La Chef del Mar

Melon a La Chef del Mar

Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El...

læs mere
Pulpo en tempura

Pulpo en tempura

1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme, pankorasp, 1,5 dl isvand, 140 gr mel, 1 æggeblomme, 2 isterninger, solsikkeolie Først...

læs mere
Lam med aubergine og rød peber

Lam med aubergine og rød peber

800 gr lammekød, 2 små auberginer , 1 rød peber, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 lille dåse tomatkoncentrat, 1 tsk sukker, ½ liter...

læs mere
Dorade med picada

Dorade med picada

Dorade lever i Middelhavet i søgræs på sandet bund i dybder ned til ca. 30 meter, men man har også set dem helt ned til 150 meters dybde. Den kan...

læs mere
Arroz verde

Arroz verde

Olivenolie, 2 løg, 12 fed hvidløg, 1 liter fiskefond, 2 håndfuld frisk persille, salt, 400 gr paellaris eks. calesparra, 30 hjertemuslinger, 200 gr...

læs mere
Croquetas de jamon

Croquetas de jamon

Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost,...

læs mere
Papas aliñás con melva

Papas aliñás con melva

Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige...

læs mere
Matrimonio med ansjoser

Matrimonio med ansjoser

Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der...

læs mere
Calamares a la romana

Calamares a la romana

Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig...

læs mere
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka er en nordafrikansk, vegetarisk ret, der kan varieres på utallige måder, men grundlæggende består den af en stærk tomatsauce...

læs mere
Risotto med svampe

Risotto med svampe

Risotto med svampe og parmesan er en lækkerbisken, som kun kan laves med den rigtige type ris som arborio eller carnaroli. Den kan spises helt...

læs mere
Pasta carbonara

Pasta carbonara

I bogen ’En middag i Rom’ bestræber Andreas Viestad sig på at præsentere den mest autentiske romerske carbonara med pecorino og guanciale, men den...

læs mere
Huevas a la flamenca

Huevas a la flamenca

2 rødløg, 2 fed hvidløg, 100 gr serrano, 1 tsk paprika, tomatkoncentrat, 1 dåse flåede tomater, salt, peber, 200 gr chorizo, 2 bagte rød peber,...

læs mere
Langtidsstegt gedebov

Langtidsstegt gedebov

Langtidsstegt gedebov er en yderst delikat spise. Gedekød smager hverken af lam, kalv eller vildt, men er sin helt egen et eller andet sted i det...

læs mere
Gedebov med rosmarin

Gedebov med rosmarin

Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden...

læs mere