Pasta puttanesca
Pasta puttanesca betyder direkte oversat fra italiensk ”luderens pasta”. Den italienske klassiker stammer fra Napoli, og hvorfor den har fået det...
Cacio e pepe
En af de klassiske romerske pastaretter. Supersimpel med kun tre hovedingredienser. 250 gr spaghettoni (tyk spaghetti), 300 gr Pecorino Romano,...
Chipirones a la plancha
De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud...
Cornish pasty
Cornish pasty består af kød og grøntsager, der er indbagt i en butterdej. Det er en traditionel engelsk ret, som ofte blev bagt tidligt...
Grillet lam med orangeblomstvand
Grillet lam med orangeblomstvand stammer fra Marokko, som har et meget inspirerende og nuanceret køkken. Her er det lammekød fra køllen og rød...
Lammekølle med hvidløg og rosmarin
Lammekølle med hvidløg og rosmarin er et godt valg til en påskemiddag, hvor familien kommer på besøg. Køllen skal blot gnides med olivenolie og...
Melon a La Chef del Mar
Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El...
Pulpo en tempura
1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme, pankorasp, 1,5 dl isvand, 140 gr mel, 1 æggeblomme, 2 isterninger, solsikkeolie Først...
Lam med aubergine og rød peber
800 gr lammekød, 2 små auberginer , 1 rød peber, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 lille dåse tomatkoncentrat, 1 tsk sukker, ½ liter...
Dorade med picada
Dorade lever i Middelhavet i søgræs på sandet bund i dybder ned til ca. 30 meter, men man har også set dem helt ned til 150 meters dybde. Den kan...
Arroz verde
Olivenolie, 2 løg, 12 fed hvidløg, 1 liter fiskefond, 2 håndfuld frisk persille, salt, 400 gr paellaris eks. calesparra, 30 hjertemuslinger, 200 gr...
Croquetas de jamon
Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost,...
Papas aliñás con melva
Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige...
Matrimonio med ansjoser
Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der...
Calamares a la romana
Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig...
Shakshuka
Shakshuka er en nordafrikansk, vegetarisk ret, der kan varieres på utallige måder, men grundlæggende består den af en stærk tomatsauce...
Broccolisuppe med blåskimmelost
Broccolisuppe med blåskimmelost er en nem og velsmagende ret, som kan tilberedes på ganske kort tid. Blåskimmelosten både legerer suppen...
Risotto med svampe
Risotto med svampe og parmesan er en lækkerbisken, som kun kan laves med den rigtige type ris som arborio eller carnaroli. Den kan spises helt...
Pasta carbonara
I bogen ’En middag i Rom’ bestræber Andreas Viestad sig på at præsentere den mest autentiske romerske carbonara med pecorino og guanciale, men den...
Cannelloni med ricotta og spinat
Cannelloni fik jeg for mange år siden, da vi holdt jul i Rom. Den 24. om aftenen var alt lukket bortset fra en amerikansk studenterbar, hvor de kun...
Huevas a la flamenca
2 rødløg, 2 fed hvidløg, 100 gr serrano, 1 tsk paprika, tomatkoncentrat, 1 dåse flåede tomater, salt, peber, 200 gr chorizo, 2 bagte rød peber,...
Langtidsstegt gedebov
Langtidsstegt gedebov er en yderst delikat spise. Gedekød smager hverken af lam, kalv eller vildt, men er sin helt egen et eller andet sted i det...
Gedebov med rosmarin
Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden...
Suppe af selleri, kartoffel og porre
Selleri, kartoffel og porre passer rigtig godt sammen og det er en rigtig efterårssuppe. Man kan eventuelt give den en topping af stegt bacon eller...