Lammekoteletter er som regel udskåret af ryggen og er delikate og fulde af smag, fordi kødet består af de to fileter, der ligger ned langs selve ryggen. Det er en god ide at ridse fedtkanten inden stegningen, fordi koteletterne ellers kan krympe samme, og det gør det svært at stege dem jævnt. Når fedtkanten er ridset eller gennemskåret et sted på hver side af rygbenet, er det et godt fif først at stege selve fedtkanten ved at holde koteletten på højkant. Man kan evt. stikke flere koteletter på et grillspid eller lignende ved at stikke spiddet gennem hullet i benet. På den måde smelter en del af fedtet, og det, der bliver tilbage, bliver sprødt og lækkert. Det er også en god ide at lade kødet få stuetemperatur før stegningen og salte det en halv time inden. Jeg beregner som regel to lammekoteletter pr person fordi der både er rygben og ribben i hver enkelt kotelet og dermed er mængden af kød begrænset.

Lammekotelletter med myntesmør

<em>8 lammekoteletter, 2 fed hvidløg, sort peber, olivenolie, salt</em>

  1. Koteletterne gnides med finthakket hvidløg og sort peber. Steg koteletterne på panden ved god varme i cirka 10 minutter. Anret på et fad og drys groft salt henover.

    Server med myntesmør, cous cous med tørrede tomater og pitabrød med parmesan.

    Myntesmør

    50 gr. smør, 1 spsk hakket frisk mynte, 1/2 spsk citronsaft, salt

    Tag den bløde smør og rør sammen med finthakket frisk mynte, en anelse citronsaft og lidt salt. Form smørret som du ønsker det – en rulle eller i en lille smørskål – og sæt det i køleskabet indtil servering.

Pitabrød med parmesan

<em>2 pitabrød, parmesanost, smør</em>

  1. Flæk og halver pitabrødene og smør dem med et tyndt lag smør. Skræl store flager af parmesanost med kartoffelskrælleren og læg dem oven på de smurte pitabrød. Bag dem øverst i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrunde og sprøde.

Cous cous med soltørrede tomater

<em>1 dl couscous, 2 dl kogende vand, 1/2 dl soltørrede tomater, 1 håndfuld persille, salt, 1 citron, olivenolie</em>

  1. Kom couscous i en skål og hæld kogende vand henover. Lad det stå og trække indtil alt vandet er opløst. Derefter kan man forsigtigt røre i det med en gaffel så de små korn løsner sig. Skær tomaterne i små tern og hak persillen fint. Vend det i din cous cous. Smag til med olivenolie, citronsaft, salt og peber.