Abbacchio alla romana eller romersk lam er en af ​​de symbolske andenretter i Lazio-traditionen. En enkel opskrift, kendetegnet ved kødets mørhed og tilsætning af en velsmagende sauce baseret på  ansjoser og aromatiske krydderurter i slutningen af ​​tilberedningen af ​​lammet. En perfekt ret til påskefrokosten.

Abbacchio alla romana

800 gr lammekød (4 personer), olivenolie.
Til hvidløgsaucen: 6 spsk. olivenolie, 4 spsk. hvidvinseddike, 5 fed hvidløg, 4 ægte ansjosfileter, 1 stilk frisk rosmarin

Blend hvidløg, ansjoser, rosmarin, hvidvinseddike og olivenolie til en lind creme, og sæt til side.

Skær kødet ud i mindre stykker, og fjern eventuelt fedt. Brun kødet i olivenolie, og vend det jævnligt, så det bliver stegt på alle sider. Når kødet er mørt, tilsætter du hvidløgssaucen og varmer det godt igennem sammen med kødet. Anret med frisk rosmarin, og server med ærter a la francaise, sprøde aubergineskiver, hjemmebagt brød og en sprød hvidvin eller en tør rosé.

 Ærter a la francaise

300 gr ærter, 30 gr smør, 1 løg, 2 fed hvidløg, lidt tørret mynte, lidt sprød salat, 1 citron, lille skvæt hvidvin

Varm smørret op i en fladbundet gryde, og tilsæt løgene. Steg løgene til de er klare, og tilsæt hvidløg, ærter og en anelse hvidvin. Varm ærterne igennem, krydr med havsalt, peber og citronsaft. Vend ærterne med fint strimlede salatblade lige inden servering.

Sprøde aubergineskiver

1 aubergine, salt, olivenolie, citron

Skær auberginerne i tynde skiver og drys dem med salt. Lad dem trække i 10 minutter og tør saltet af. Steg derefter auberginerne sprøde og gyldne i olien. Afdryp på fedtsugende papir og spis med citronsaft dryppet henover.