En klassisk tapa, som består af kødboller, der er stegt i olivenolie og derefter kogt kort tid i tomatsauce.

500 g hakket oksekød, 1 tsk. paprika, 1 løg, 1 fed hvidløg, 1 håndfuld frisk persille, 1 æg, salt, peber

Kom det hakkede kød i en skål sammen med æg, hakket persille, løg og hvidløg. Tilsæt paprika, salt og peber, og rør det færdigt. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis det føles for tørt. Lad farsen hvile en halv time i køleskabet.

Derefter går du i gang med saucen.

Mens tomatsaucen simrer, laver du små kugler af farsen med en teske. Kom dem i et ildfast fad, og sprinkl olivenolie henover. Steg dem 10-12 minutter i ovnen ved 185 grader eller i olivenolie på en pande.

 

salsa tomate

1 løg, 2 fed hvidløg, frisk rosmarin og timian, 1 tsk. sukker, 2 dåser flåede tomater, 1 glas hvidvin eller fond

Svits hakket løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Giv det 3-4 minutter. Tilsæt hakket frisk timian og rosmarin, salt, peber og sukker samt hvidvinen. Lad alkoholen fordampe, og tilsæt derefter de hakkede, flåede tomater. Lad saucen simre minimum 30 minutter. Tilsæt evt. vand undervejs, hvis den bliver for tør. Derefter tilsætter du kødbollerne og giver retten 15 minutter mere, og så er den færdig.

Eller kom tomatsaucen i et fad. Tilsæt kødbollerne og giv det 10 minutter i ovnen ved 180 grader.