Panerede og dybstegte blæksprutteringe kender de fleste, men ofte kommer de færdigpanerede fra en pose direkte fra frost og ned i fritureolie. Hvis du selv køber sprutterne og skærer dem i ringe, panerer dem i æg og pankorasp med finthakkede krydderurter i og efterfølgende steger dem i en god olivenolie, så får du en helt ny smagsoplevelse.
6 tuber friske tiarmede blæksprutter eller en pose gode frosne blæksprutteringe, mel, 3 æg, 300 g pankorasp, 150 g rasp, salt, peber, friske krydderurter som persille og koriander, olivenolie til at stege i på panden eller solsikkeolie, hvis du vil fritere i en gryde
Hvis du bruger friske tuber, så skær dem i ringe af 6 mm tykkelse. Hvis de er frosne, så lad dem tø op i køleskabet først. Dup dem derefter tørre med køkkenrulle.
Drys fint hvedemel over, og ryst dem godt, så de bliver helt tørre. Pisk æggene sammen, og vend panko- og almindeligt rasp sammen med citronskal, salt, peber og finthakkede krydderurter. Vend dine calamares i æg og derefter i rasp.
Steg de panerede calamares i olie, til de er sprøde og gyldne. Tag dem op, og læg på fedtsugende papir. Server dem varme sammen med tatardressing (side 195) og en sprød salat.