Dorade lever i Middelhavet i søgræs på sandet bund i dybder ned til ca. 30 meter, men man har også set dem helt ned til 150 meters dybde. Den kan blive op til 70 cm stor, og lever af muslinger, østers og andre skaldyr. Om foråret kan doraden ofte findes i laguner nær kysten.

2 dorader, 3 store eller 6 små kartofler, 1 løg, 1 fed hvidløg, 1 grøn peber, 1 dåse flåede tomater eller 300 gr flåede friske tomater, 3 laurbærblade, 1/2 citron, 1/2 dl fino sherry, 1 håndfuld kruspersille, salt og peber. Til Picada: 1 håndfuld persille, 3 fed hvidløg, 1 tsk salt

Svits løg, hvidløg og grøn peber ca 10 minutter i olivenolie på en pande. Læg låg på og lad det simre et kvarter. Tilsæt flåede tomater, laurbærblade, salt og lidt vand og giv det yderligere 15 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Bland med olivenolie og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Bag i ovnen ved 185 grader i 20 minutter.

Kom grofthakket hvidløg og hakket persille i morteren sammen med salt og stød det til en picada. Tag kartoflerne ud af ovnen. Kom salt på doraderne ind- og udvendigt og læg dem på kartoflerne. Smør picadaen hen over fiskene. Kom løg- og pebersaucen ud over. Tilsæt saft fra 1/2 citron, sherryen, en anelse olivenolie og evt. lidt vand. Sæt fiskene i ovnen i 20-25 minutter. Anret på et fad og drys med hakket persille.