Mejillones en escabeche

Mejillones en escabeche

Escabeche er en olie/eddike-marinade, man oprindeligt lavede for at konservere fisk, kød eller grøntsager. Her passer den syrlige smag fra eddiken utroligt...

Calamares a la romana

Calamares a la romana

Panerede og dybstegte blæksprutteringe kender de fleste, men ofte kommer de færdigpanerede fra en pose direkte fra frost og ned i fritureolie. Hvis du selv...

Bacalao en salsa verde

Bacalao en salsa verde

5 fed hvidløg, 1 tsk. mel, ½ dl hvidvin, 2 dl fiskefond, persille, 100 g ærter, 6 grønne asparges, olivenolie, evt. 1 håndfuld venusmuslinger eller...

Chipirones a la plancha

Chipirones a la plancha

De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud til...

Pulpo en tempura

Pulpo en tempura

1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme, pankorasp, 1,5 dl isvand, 140 gr mel, 1 æggeblomme, 2 isterninger, solsikkeolie Først skyller du...

Dorade med picada

Dorade med picada

Dorade lever i Middelhavet i søgræs på sandet bund i dybder ned til ca. 30 meter, men man har også set dem helt ned til 150 meters dybde. Den kan blive op til...

Calamari med chimichurri

Calamari med chimichurri

Calamari med chimichurri er en gudespise. Calamari eller tiarmet blæksprutte er ikke noget, vi spiser så meget af i Danmark. Mange kender calamari...

Moules marinières

Moules marinières

Vi har spist muslinger i Danmark, siden Ertebøllekulturen ved Limfjorden i stenalderen for omkring 5000 år siden. Dengang var skaldyr en vigtig...

Grillede sardiner

Grillede sardiner

Grillede sardiner er en delikatesse, som mange kender fra strandområderne omkring Middelhavet og i Portugal. De små lækre fisk er samtidig meget sunde, fordi...

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo – rejer med hvidløg – er en tapa bestående af rejer, hvidløg, olivenolie og lidt chili eller paprika, og den går rigtig godt...

Tuntatar

Tuntatar

Tuntatar af frisk blåfinnet tun er noget af det lækreste man kan spise. Konsistensen, udseendet, smagen og duften er enestående. Især hvis man spiser tuntatar...