Flæskestegssandwich med syltede rødkål og agurker er en klassiker, der smager afsindig godt, hvis alle ingredienserne er af god kvalitet. Og det er vigtigt at flæskestegen har sprød svær og er saftig – den må endelig ikke blive stegt for tør. Man kan selvfølgelig lave alt fra bunden af, hvis man gerne vil være politisk korrekt, men det er ikke altid, det er muligt. Her har jeg brugt en krogmodnet antonius flæskesteg med svær, burgerbollerne er købt færdige og lavet på durummel, rødkålen er økologisk fra glas, mayonnaisen er Hellmans rørt med diverse gode sager og agurkerne – hov dem har jeg selv lavet, ligesom jeg også selv har stegt flæskestegen. Det er rigtig dejlig mad dagen derpå efter en aften i byen, men det smager godt til alle tider. 

Flæskestegssandwich

Flæskesteg med svær, burgerboller, rødkål, 1 agurk, 1 dl eddike, 1/2 dl sukker, salt, mayonnaise, 1 fed hvidløg, 1/4 citron, salt, estragon

Gå flæskestegen med en skarp kniv, efter så sværen alle steder er ridset ned til kødet – ikke ned i kødet. Kom godt med salt på sværen og ned i ridserne. Læg stegen på en rist i en bradepande. Fold og kom lidt stanniol under, hvis den ikke ligger helt jævnt. Steg den i ovnen ved 200 grader indtil stegetermometeret viser 6o grader. Her tjekker du om sværen er ved at blive sprød. Er den blød, så skru op på 250 grader. Tag stegen ud når termometeret viser 65 grader, og lad stegen hvile et kvarter.

Mens stegen er i ovnen, laver du agurkesalat. Skær tynde skiver agurk og læg dem i en lage af 1 dl eddike og 1/2 dl sukker, der er rørt sammen. Inden du bruger agurkesalaten lægger du agurkeskiverne op i en si, så væden løber fra. Det kan være en god ide at gøre det samme med rødkålen, hvis der er meget væde i den.

Skær derefter nogle gode skiver af stegen. Varm burgerbollerne, skær dem i to og smør dem med mayonnaisen, som du har rørt med revet hvidløg, citronsaft, salt og estragon. Kom rødkål på underbollen, læg to skiver steg ovenpå og drys med flagesalt. Top med agurkeskiverne, læg overbollen på og server.