Vinmager José Beneitez siger om vingården El Hato y el Garabato: Vores vinmarker er meget små, fordi de ikke blev plantet med stor vinproduktion i tankerne, men med funktionen at lave vin til hver familie. Vi arbejder udelukkende økologisk, fordi vi ikke synes, det giver mening at gøre det på en anden måde – hvorfor skal vi bruge gødning eller sprøjtegifte, når vinstokkenes struktur, deres alder og vejret beskytter dem?

Ikke mange udenfor Spanien kender til DO Arribes – der først blev klassificeret i 2007 – og vinene der produceres her. Men man har dyrket vin her siden romertiden. Dengang blev vinene sejlet af floden Douro gennem det nuværende Portugal og afskibet fra havnebyen Porto. Navnet Arribes stammer fra latin og betyder ’ved bredden’ (af floden Douro). Her er varme og tørre somre og milde vintre og beskeden nedbør jævnt fordelt året rundt. Vinmarkerne består af let sandet jord med granit og flint.

Hvidvinen Otro Cuento er lavet på druerne Dona Blanca og Puesta en Cruez og har en gylden, lidt grønlig farve. Den er lavet med spontan gæring, uden klaring og filtrering og minimalt med svovl. Lagret på stål og brugte franske fade. Vinen dufter af en mørk lagerhal fyldt med sherryfade. Den har en lidt salt og mineralsk smag med noter af abrikos og pære og nogle ”nærmest reduktive stærkt røgede spor, der øger fornemmelsen af at drikke kondensvand fra en historisk mineskakt” som en vinanmelder med sans for metaforer engang skrev om Otro Cuento. Det er en meget fin beskrivelse af en hvidvin, der har sit helt eget særpræg. Drik den ved 9-10 grader. 12 % alkohol.

❤️❤️❤️❤️❤️🖤

Otro Cuento, 2020, Arribes
Koster 155 kroner hos @hvaddrikkermantil