Squash, zucchini, courgette – kær grøntsag har mange navne. Jeg vælger at bruge det engelske ord squash. Italienerne siger zucchini og franskmændene kalder den courgette. Hvis du har prøvet at dyrke squash i haven ved du at den vokser så vildt, at man er nødt til at forære dem væk til naboer og venner for at kunne høste dem alle. Squash hører til græskarfamilien og findes i mange former og både som grøn og gul. Den er god i gryderetter og dens diskrete nøddesmag passer godt til lammekød.

Lam med squash

<em>1 kg. lammekød, 2 squash, 1 ds. flåede tomater, 2 løg, 1/2 liter lammefond, frisk rosmarin, olivenolie, salt, peber</em>

  1. Kødet skæres i tern og brunes i en gryde i olien. Tilsæt de finthakkede løg, svits et par minutter, hak de flåede tomater og put dem i gryden. Tilsæt lammefond, salt og peber og lad retten simre 50 minutter. Skær squash i tern på størrelse med kødet og lad dem simre med i gryden i fem minutter. Anret retten i en skål og drys med frisk rosmarin. Server med ris, brød og salat med tomat og koriander.

    Salat med tomat og koriander

    4 tomater, 1 salathoved, 1 agurk, frisk koriander, 1 løg, olie

    Skyl og rens salatbladene. Skær dem i tynde strimler. Skær tomaterne i tern og skær agurk og løg i tynde skiver. Vend ingredienserne sammen og drys med friske korianderblade og havsalt. Vend med olivenolie.