Lam med aubergine og rød peber
800 gr lammekød, 2 små auberginer , 1 rød peber, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 lille dåse tomatkoncentrat, 1 tsk sukker, ½ liter vand, frisk...
Cordero al chillindrón
En typisk vinter- eller forårsret fra Nordspanien. Der er mange variationer. Nogle steder bruger man ikke tomater, og andre steder bruger man en tørret...
Abbacchio alla romana
Abbacchio alla romana eller romersk lam er en af de symbolske andenretter i Lazio-traditionen. En enkel opskrift, kendetegnet ved kødets mørhed og...
Cornish pasty
Cornish pasty består af kød og grøntsager, der er indbagt i en butterdej. Det er en traditionel engelsk ret, som ofte blev bagt tidligt om...
Grillet lam med orangeblomstvand
Grillet lam med orangeblomstvand stammer fra Marokko, som har et meget inspirerende og nuanceret køkken. Her er det lammekød fra køllen og rød peber, der...
Lammekølle med hvidløg og rosmarin
Lammekølle med hvidløg og rosmarin er et godt valg til en påskemiddag, hvor familien kommer på besøg. Køllen skal blot gnides med olivenolie og tilføres...
Lam med aubergine og rød peber
800 gr lammekød, 2 små auberginer , 1 rød peber, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 lille dåse tomatkoncentrat, 1 tsk sukker, ½ liter vand, frisk...
Langtidsstegt gedebov
Langtidsstegt gedebov er en yderst delikat spise. Gedekød smager hverken af lam, kalv eller vildt, men er sin helt egen et eller andet sted i det univers. Det...
Gedebov med rosmarin
Der findes et dyr med fire ben som staves med kun ét bogstav hvis du er fra Fyn. En ’g’ siger fynboerne på min fødeø om dyret, der for 9000 år siden var et af...
Pinchos morunos
Pinchos morunos er en typisk spansk tapa, som i hvert fald er på menuen i Andalusien. Den fås både med svinekød og lammekød, men det eneste rigtige er efter...
Spanske lammespid
Kært barn har mange navne, siger man, og der findes en grøntsag, som egentlig er et bær, der hedder squash, courgette eller zucchini (på engelsk,...
Lammekoteletter med myntesmør
Lammekoteletter er som regel udskåret af ryggen og er delikate og fulde af smag, fordi kødet består af de to fileter, der ligger ned langs selve...
Dolmades med stegte squash
Dolmades er en af de klassiske retter i det græske og tyrkiske køkken. Retten og dens navn stammer fra Tyrkiet og er et af eksemplerne på, hvordan...
Sandwich med stegt lammekød
Sandwich med stegt lammekød og hvidløgsmayo er lækker som en frokostret, eller den kan køles ned, pakkes ind og bruges som madpakke. Du kan fint...
Langtidsstegt lammebryst
Langtidsstegt lammebryst tager lidt tid at lave, men til gengæld bliver det oversete og lidt vanskelige bryststykke fra lammet lækkert, saftigt og...
Shepherds pie
Shepherds pie er en rigtig søndagsret, når du inviterer familien eller nogle gode venner på middag og en god rødvin. Det er en ret som både børn og voksne...
Lammegryde med honning og mandler
Lammegryde med honning og mandler er en god scoreret, hvis du vil invitere din kvinde på middag. Retten har en vidunderlig sødme på grund af...
Lammegryde med abrikoser
Lammegryde med abrikoser er en ret, der er inspireret af det nordafrikanske og mellemøstlige køkken. Abrikoser stammer egentlig fra Centralasien...
Lammeburger med sprøde fritter
Lammeburger med sprøde fritter. For at det skal blive rigtig godt kræver det at det hakkede lammekød er af god kvalitet – det kunne være kød fra...
Lammegryde med squash
Squash, zucchini, courgette – kær grøntsag har mange navne. Jeg vælger at bruge det engelske ord squash. Italienerne siger zucchini og...
Lammedeller med spidskommen
Frikadellens historie går langt tilbage i tiden, og retten har sin oprindelse langt fra vores breddegrader. De første oplysninger om frikadellen er fra en...
Boller i karry
Boller i karry som vor far lavede det – næsten. Her har far været en tur i Mellemøsten og erstattet det hakkede svinekød eller den blanding af hakket kalv og...