Rabo de toro
1 tyre- eller oksehale på 2-3 kg, hvedemel, 1 løg, 4 gulerødder, 1 rød peber, 1 porre, 5 fed hvidløg, 4 tomater, 1/2 kanelstang, 1 nellike, 5 peberkorn, 6 dl...
Jamon serrano og iberico
Verdens bedste lufttørrede skinke kommer fra Spanien. Ingen over og ingen ved siden af. Punktum. Spanierne producerer to typer af skinker. I Andalusien laver...
Presa iberica
Presa ibérica. Sidste sommer fik Lene og jeg en tapa i en andalusisk bjergby, som var ret overvældende. Smukt anrettet og grillet til perfektion,...
Langtidssimret oksegryde
Langtidssimret oksegryde er rigtig vintermad som fylder huset med vinunderlige dufte mens det står og simrer flere timer i ovnen. Retten her er nem at lave og...
Cote de boeuf
Cote de boeuf eller bøffernes konge, som mange kalder den, er et stykke højreb på 5-7 cm tykkelse – den jeg lavede er fra Freygaard, og det...
Flæskestegssandwich
Flæskestegssandwich med syltede rødkål og agurker er en klassiker, der smager afsindig godt, hvis alle ingredienserne er af god kvalitet. Og det...
Porchetta
Porchetta er en langtidsstegt rullesteg lavet på et stykke fra svineslaget. Om det bliver en ”fed” oplevelse afhænger helt og holdent af svinets kvalitet. Jeg...
Quiche lorraine
Quiche lorraine stødte jeg første gang på i midten af 1980erne, hvor jeg begyndte at arbejde som bartender og kok på den nystartede ”Cafe Englen” i Studsgade...