Paella marinera

Paella marinera

300 g tiarmet blæksprutte, 500 g store rejer, 500 g blåmuslinger, 2 liter skaldyrsfond eller fiskefond, olivenolie, 2 tsk. chiliflager, 1 tsk. røget paprika,...

Albondigas

Albondigas

En klassisk tapa, som består af kødboller, der er stegt i olivenolie og derefter kogt kort tid i tomatsauce. 500 g hakket oksekød, 1 tsk. paprika, 1 løg, 1...

Chipirones a la plancha

Chipirones a la plancha

De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud til...

Melon a La Chef del Mar

Melon a La Chef del Mar

Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El Puerto de...

Pulpo en tempura

Pulpo en tempura

1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme, pankorasp, 1,5 dl isvand, 140 gr mel, 1 æggeblomme, 2 isterninger, solsikkeolie Først skyller du...

Arroz verde

Arroz verde

Olivenolie, 2 løg, 12 fed hvidløg, 1 liter fiskefond, 2 håndfuld frisk persille, salt, 400 gr paellaris eks. calesparra, 30 hjertemuslinger, 200 gr små rejer...

Croquetas de jamon

Croquetas de jamon

Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost, skaldyr,...

Papas aliñás con melva

Papas aliñás con melva

Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige der, hvor...

Matrimonio med ansjoser

Matrimonio med ansjoser

Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der bruges...

Calamares a la romana

Calamares a la romana

Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig dagligdags...

Huevas a la flamenca

Huevas a la flamenca

2 rødløg, 2 fed hvidløg, 100 gr serrano, 1 tsk paprika, tomatkoncentrat, 1 dåse flåede tomater, salt, peber, 200 gr chorizo, 2 bagte rød peber, ærter, grønne...

Tortilla española

Tortilla española

Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består blot af...

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón er en by og...

Pinchos morunos

Pinchos morunos

Pinchos morunos er en typisk spansk tapa, som i hvert fald er på menuen i Andalusien. Den fås både med svinekød og lammekød, men det eneste rigtige er efter...

Tapa med peberfrugtmarmelade

Tapa med peberfrugtmarmelade

Tapa med brie, ansjos og peberfrugtmarmelade fik jeg sidste sommer i den andalusiske kystby Zahara de los Atunes, der ligger ud til...

Grillede sardiner

Grillede sardiner

Grillede sardiner er en delikatesse, som mange kender fra strandområderne omkring Middelhavet og i Portugal. De små lækre fisk er samtidig meget sunde, fordi...

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo – rejer med hvidløg – er en tapa bestående af rejer, hvidløg, olivenolie og lidt chili eller paprika, og den går rigtig godt...

Tuntatar

Tuntatar

Tuntatar af frisk blåfinnet tun er noget af det lækreste man kan spise. Konsistensen, udseendet, smagen og duften er enestående. Især hvis man spiser tuntatar...

Patatas bravas

Patatas bravas

Patatas bravas er en typisk spansk tapa, der som serveres sammen med salsa brava – en rød og en hvid sauce. Den røde er stærk og lavet på chili,...