Paella marinera
300 g tiarmet blæksprutte, 500 g store rejer, 500 g blåmuslinger, 2 liter skaldyrsfond eller fiskefond, olivenolie, 2 tsk. chiliflager, 1 tsk. røget paprika,...
Albondigas
En klassisk tapa, som består af kødboller, der er stegt i olivenolie og derefter kogt kort tid i tomatsauce. 500 g hakket oksekød, 1 tsk. paprika, 1 løg, 1...
Chipirones a la plancha
De grillede små sprutter kombineret med hvidløg og olivenolie er en fantastisk spise. Især på en chirinquito – en lille restaurant på stranden ud til...
Melon a La Chef del Mar
Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El Puerto de...
Pulpo en tempura
1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme, pankorasp, 1,5 dl isvand, 140 gr mel, 1 æggeblomme, 2 isterninger, solsikkeolie Først skyller du...
Arroz verde
Olivenolie, 2 løg, 12 fed hvidløg, 1 liter fiskefond, 2 håndfuld frisk persille, salt, 400 gr paellaris eks. calesparra, 30 hjertemuslinger, 200 gr små rejer...
Croquetas de jamon
Croquetas er en tapa, som serveres på enhver bar i Spanien. De kan varieres i det uendelige for eksempel med bacalao, kylling, ost, skaldyr,...
Papas aliñás con melva
Papas aliñás con melva er en typisk tapa i den andalusiske by Sanlucar de Barrameda, der ligger smukt placeret ud mod Atlanterhavet lige der, hvor...
Matrimonio med ansjoser
Matrimonio betyder ægteskab på spansk, og det er en tapa som spises over det meste af den iberiske halvø. Der kan være forskel på om der bruges...
Calamares a la romana
Calamares a la romana er en traditionel spansk tapa som spises på overalt på den Iberiske halvø. Blæksprutter er en helt almindelig dagligdags...
Huevas a la flamenca
2 rødløg, 2 fed hvidløg, 100 gr serrano, 1 tsk paprika, tomatkoncentrat, 1 dåse flåede tomater, salt, peber, 200 gr chorizo, 2 bagte rød peber, ærter, grønne...
Tortilla española
Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består blot af...
Pimientos de Padrón
Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón er en by og...
Pinchos morunos
Pinchos morunos er en typisk spansk tapa, som i hvert fald er på menuen i Andalusien. Den fås både med svinekød og lammekød, men det eneste rigtige er efter...
Tapa med peberfrugtmarmelade
Tapa med brie, ansjos og peberfrugtmarmelade fik jeg sidste sommer i den andalusiske kystby Zahara de los Atunes, der ligger ud til...
Grillede sardiner
Grillede sardiner er en delikatesse, som mange kender fra strandområderne omkring Middelhavet og i Portugal. De små lækre fisk er samtidig meget sunde, fordi...
Gambas al ajillo
Gambas al ajillo – rejer med hvidløg – er en tapa bestående af rejer, hvidløg, olivenolie og lidt chili eller paprika, og den går rigtig godt...
Tuntatar
Tuntatar af frisk blåfinnet tun er noget af det lækreste man kan spise. Konsistensen, udseendet, smagen og duften er enestående. Især hvis man spiser tuntatar...
Patatas bravas
Patatas bravas er en typisk spansk tapa, der som serveres sammen med salsa brava – en rød og en hvid sauce. Den røde er stærk og lavet på chili,...