Tomatsalat med peanuts. Peanuts eller jordnødder kunne ifølge Anders And-bladet forvandle Fedtmule til Supermule, og derfor spiste jeg rigtig mange peanuts, da jeg var barn. Men peanuts, som er ristede og saltede jordnødder, har et meget højt salt- og fedtindhold. Derfor skal man bruge peanuts med omtanke i sin madlavning. Og så findes der mennesker, som er allergiske. Men jordnødder har som andre nødder (selv om jordnødder faktisk er en bælgfrugt) et stort indhold af vitaminer, antioxidanter, mineraler og er rige på protein. Her rister jeg ovenikøbet peanuts i smør.  Det smager fantastisk. Og du bestemmer selv, hvor stor en håndfuld er i din verden.

Tomatsalat med peanuts

<em>6 tomater, 2 spsk tørrede tomater, 1 rødløg, 1 håndfuld saltede peanuts, 15 gr smør, 2 spsk hvidvinseddike, 1 spsk sukker, 1 tsk dijonsennep, salt, peber</em>

  1. Rist de saltede peanuts i en lille klat smør på panden til de tager farve og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Skær tomater i skiver, hak de tørrede tomater og rødløg i fine tern. Bland det sammen. Miks en dressing af vineddike, sennep og sukker og smag til med salt og peber. Anret salaten i en flad skål og dryp dressingen over. Pynt med de smørristede peanuts.