En middag i Rom

249,95 kr.

Kategori:

Beskrivelse

En middag i Rom er en unik fagbog om gastronomi, kulturhistorie, verdenshistorie o.m.a. Det er en original form Andreas Viestad har fundet og bogen er både velskrevet, informativ og tankevækkende.

Der er mere historie i en tallerken med pasta end i Colosseum eller noget andet historisk mindesmærke, skriver forfatteren.

Gennem et måltid i Rom tager Andreas Viestad os med på enkulinarisk rejse i historien. Det handler om, hvordan en lille by inde i landet blev verdens største imperium, om smagen af grillet kød, der gjorde os til mennesker, om den milde rus fra en halv flaske vin, den sød-sure smag af mafia og slaveri og jagten på den oprindelige pasta carbonara. Tankevækkende og underholdende om smagene, der formede historien.

“Det en virkelig interessant bog, man bliver klogere af – ikke mindst hvis man selv elsker Italien, men også hvis man ’bare’ er interesseret i madkultur.” Magasinet Gastro

“As enchanting as it is fascinating: Andreas Viestad has a calm gift for evocative scene-setting, story-telling and, crucially, for making and exploring connections that brings everything, illuminatingly to life.” Nigella Lawson

“Sprudlende og appetitvækkende levendegørelse af vores historie gennem hvad der kunne kaldes “kulinarisk arkæologi”. For elskere af – og nysgerrige på – Rom, mad og kulturhistorie … Velskrevet og velredigeret. Man bliver på en gang klogere, vanvittig godt underholdt og frygtelig sulten.” Bibliotekerne

“De bedste fagbogsforfattere er i stand til at overbevise læseren om, at netop det tema, de skriver om, er det vigtigste i hele verden. Andreas Viestad er sådan en forfatter. I denne bog tager han læseren ikke kun med til Rom, men til en tilstand hvor alt, absolut alt, er interessant, forbløffende, vigtigere og ofte meget mere morsomt, end du havde troet”. Bjørn Gabrielsen, forfatter og skribent i Dagens Næringsliv

”Glimrende øjenåbner … Folkeoplysning på højt plan”. Dagbladet, 5 stjerner

Andreas Viestad er madskribent, restauratør og kulturhistoriker. Han har i flere år været vært på tv-programmet New Scandinavian Cooking, der sendes i USA og i mere end 50 andre lande verden over. Han er grundlægger af Geitmyra Madkulturcenter for børn i Norge. Han har udgivet 14 kogebøger i Norge og to i USA. Når han ikke rejser, deler han sin tid mellem familiens gård ved Oslo og farmen, der ligger lidt uden for Cape Town i Sydafrika.