Melon a La Chef del Mar
Melon a La Taberna del Chef del Mar var en dessert der på elegant vis afrundede en ret så fantastisk middag en aften i september i El Puerto de Santa Maria tæt på byen Cadiz ud mod Atlanterhavet. La Taberna del Chef del Mar, som er stedets fulde navn, er...
Shakshuka
Shakshuka er en nordafrikansk, vegetarisk ret, der kan varieres på utallige måder, men grundlæggende består den af en stærk tomatsauce med kikærter og pocherede æg. Her er den lavet med butterbeans og rød peber, og det stærke kommer fra...
Broccolisuppe med blåskimmelost
Broccolisuppe med blåskimmelost er en nem og velsmagende ret, som kan tilberedes på ganske kort tid. Blåskimmelosten både legerer suppen og giver den en dyb og intens smag. Broccolisuppe med blåskimmelost 2 hoveder broccoli, 2 rødløg, 3 fed hvidløg, 1,5...
Risotto med svampe
Risotto med svampe og parmesan er en lækkerbisken, som kun kan laves med den rigtige type ris som arborio eller carnaroli. Den kan spises helt enkelt som den er, men kan også fungere som tilbehør til osso buco eller lignende. 500 g rensede svampe (fx kantareller,...
Cannelloni med ricotta og spinat
Cannelloni fik jeg for mange år siden, da vi holdt jul i Rom. Den 24. om aftenen var alt lukket bortset fra en amerikansk studenterbar, hvor de kun serverede én ret – cannelloni. Dengang var det med bechamelsauce i stedet for tomatsauce men ellers stort set samme...
Suppe af selleri, kartoffel og porre
Selleri, kartoffel og porre passer rigtig godt sammen og det er en rigtig efterårssuppe. Man kan eventuelt give den en topping af stegt bacon eller stegt jamon serrano hvis man savner noget animalsk. Men suppen en smagfuld i sig selv. 1 lille knoldselleri, 2 porrer...
Tortilla española
Tortilla española er en af de mest klassiske spanske tapas. Den fås i forskellige variationer, men den enkleste og mest udbredte består blot af kartofler, løg, æg, olivenolie og salt. En tortilla bliver forskellig hver gang, du laver den, og det gør ikke...
Pasta med spinat og pistacienødder
Hvis du vil time det hele rigtigt på den her ret, skal du begynde på saucen et par minutter efter at pastaen er kommet ned i det kogende vand. Spinaten skal være faldet sammen, lige før pastaen er al dente. Hvis det er for stressende, eller hvis spinaten...
Blommechutney
Blommechutney er lækkert tilbehør til modne oste, simreretter eller røget kød. Eller krydrede indiske retter. Blommechutney holder sig længe, hvis den kommes i et skoldet sylteglas og køler lidt af. Luk derefter låget fast, og stil det et mørkt sted i køleskabet....
Salat med bønner, feta og græskarkerner
Salat med bønner, feta og græskarkærner passer perfekt til kylling, gedekød eller svinekød. Græskarkærnerne ristes med balsamico og sammen med tomat-tapenaden giver det en dybde i smagen i den nærende salat, der også er fuld af bønner og feta. Salaten er...
Pimientos de Padrón
Pimientos de Padrón er en lækker tapas, der serves på restauranter og barer over hele Spanien. Pimientos betyder peberfrugt, og Padrón er en by og en kommune i Galicien i det nordvestlige hjørne af Spanien. Det er her langs floderne Ulla og Sar og i en...
Jordskokker med æble og timian
Jordskokker med æble og timian er et spændende tilbehør til grillet fisk, lammekølle, -ryg eller grillet lammekød. Jordskokker er knudrede knolde, som man ofte står og kigger på henne i supermarkedet eller hos grønthandleren, men ender med at gå forbi, fordi det...
Tomatsalat med forårsløg
Tomatsalat med forårsløg er et lækkert tilbehør til lammekød eller blot som en selvstændig salat. Tomater skal være røde og faste i kødet. En rigtig rød tomat har fået masser af sol, og når den er fast, har den ikke for stort en vandindhold. Duft til...
Tomatsalat med peanuts
Tomatsalat med peanuts. Peanuts eller jordnødder kunne ifølge Anders And-bladet forvandle Fedtmule til Supermule, og derfor spiste jeg rigtig mange peanuts, da jeg var barn. Men peanuts, som er ristede og saltede jordnødder, har et meget højt salt- og...
Persille med løg og kapers
ersille med løg og kapers tilsat noget syre og olivenolie er en klassisk kombination, der går rigtig godt til lammekød, men den er også meget velegnet som tilbehør til fisk. Kapers vokser og høstes primært på solrige skråninger ved Middelhavet. Kapers er...